De Stadhuispromenade is nu nog voor velen een onbestemd stukje stad – maar niet lang meer. In de komende jaren zal de stenige vlakte omgetoverd worden tot een nieuw stadspark voor alle Almeerders en bezoekers van Almere Centrum. Dit is nu al aangekondigd door de grote grondschildering op de promenade. Het park wordt een rustpunt in de stad, een plek waar je even bijkomt van werk, studie of shoppen en waar je graag een verloren uurtje doorbrengt. Jouw ideale tussenuur dus!

Denk mee!

Om dit park optimaal vorm te geven, hadden wij input nodig van de toekomstige gebruikers. Jullie dus! Op deze website konden Almeerders en bezoekers van Almere hun idee voor de invulling van het nieuwe stadspark insturen. We vroegen ze: wat wil jij er graag doen? Wat mis je op did moment, juist op die plek? Alle ideeën waren welkom, zolang ze voldeden aan de centrale kernwaarden: rust, groen en speels.

Hoe komen we tot een ontwerp?

Je kon je idee indienen tot en met 30 september. De inzendingen worden vervolgens meegegeven aan het ontwerpteam. Met de inzichten afkomstig uit de wensen van Almeerders en bezoekers van Almere Centrum wordt vervolgens een ontwerp gemaakt, dat in het voorjaar van 2019 op deze website wordt gepresenteerd. Wie weet zie je jouw idee er wel in terug!

De gemeente is met de marktcommissie in gesprek om te kijken hoe deze toekomstige ontwikkeling en de weekmarkt op elkaar kunnen aansluiten.

De Stadhuispromenade is gelegen in Almere Centrum, naast het Stadhuis. De plek is op het kaartje hierboven gemarkeerd met het ontwerp van de grondschildering: de felgekleurde groene en roze bomen!

Partners

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de centrumpartners Almere Centrum, waaronder de OVSA, ACM, PAC, De Nieuwe Bibliotheek, Windesheim en Gemeente Almere.

De herinrichting van de Stadhuispromenade is onderdeel van Almere 2.0.

 

 

English-speaking residents and visitors of Almere

Over the coming years, the Stadhuispromenade – the stretched square in between city hall and the library – will be transformed into a new urban park. It will become a quiet, green oasis amidst the hustle and bustle of the mall and the rest of the city. In order to come to an insightful design, we needed your help! We asked Almeerders the following questions: how would you like to spend a spare hour (or two) in the new park? What would you like to do and see? Every idea was welcome, as long as it meets the core values of the new space: urban greenery, tranquility, and relaxation.

Submission deadline was Sunday, September 30th. General insights arising from the results will be taken into account by the design team, which will present their design in early 2019.