In september vroegen we aan Almeerders en bezoekers van Almere Centrum wat zij zouden willen terugzien in het toekomstig park aan de Stadhuispromenade.

We haalden via deze website en met gesprekken in de stad ruim 220 ideeën op, variërend van uitdagende speelplaatsen voor kinderen én volwassenen tot ruige natuur en kabbelende beekjes.  Alle ingediende ideeën zijn als inspiratie meegegeven aan het ontwerpteam. Dit team, onder leiding van LOLA Landscape, werkt nu aan het ontwerp van dit park.

Hieronder volgt een samenvatting van de ingediende ideeën.

Uit de inzendingen blijkt dat mensen het park vooral willen gebruiken voor sport en spel, om met de natuur in contact te komen, anderen te ontmoeten en om tot rust te komen. Het nieuwe park mag wat hen betreft een echt ruig park worden, met veel bomen, planten en bloemen. Een waterelement, zoals een fontein of een beekje, wordt zeer gewaardeerd, net als uitdagende speelplaatsen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Faciliteiten zoals zitplekken, ook lekker beschut, zouden er ook zeker een plek moeten krijgen, wellicht aangevuld met een watertap of een BBQ. Of een overkapping waardoor je ook in de herfst en winter buiten kunt zitten, Bij die zitplekken moet het dan makkelijk zijn andere mensen te ontmoeten, want samen zitten, is gezelliger dan alleen. 

Dat Almeerders blij zijn met meer groen in het centrum blijkt wel uit het hoge aantal ‘likes’ voor het plan om het park meteen door te trekken naar het Weerwater of zelfs naar het station. Ook hopen ze dat de markt behouden blijft in het centrum van de stad. Dit laatste wordt ook gegarandeerd door de gemeente.

Gemeente en ontwerpteam zijn nu druk bezig met het vormgeven van dit park. Het voorlopig ontwerp wordt begin 2019 aan de stad gepresenteerd. Dat gebeurt onder andere via deze website.

Benieuwd naar alle 226 ideeën? We hebben ze allemaal op de website laten staan.

Lees ze gerust nog eens door!

Resultaten - Stadhuispromenade.2